HOB értesítő

MAGYARORSZÁG 2015. évi TÁJÉKOZÓDÁSI FUTÓ

NYÍLT HOSSZÚTÁVÚ ORSZÁGOS EGYÉNI BAJNOKSÁGA

Kisszállás 2015. április 04.

 Versenyértesítő letöltése: .doc .pdf

Rajtlisták: Normál Tömegrajtos

VERSENYÉRTESÍTŐ

Szeretettel köszöntjük a verseny valamennyi résztvevőjét!

RENDEZŐSÉG

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a
Maccabi Vívó és Atlétikai Club Tájékozódási Futó Szakosztálya

A verseny fővédnöke

Sulyok Ferenc vezérigazgató - KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

A verseny védnökei

Nógrádi Zoltán
Mórahalom Város Polgármestere

Huszta István
Balotaszállás Község Polgármestere

Kispál István
Kisszállás Község Polgármestere

Jusztin Ádám
a Maccabi VAC Elnöke

 

A verseny főtámogatója

kefag logo

KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt

 

Köszöntő

Tisztelt Vendégeink, Kedves Tájfutók!

sulyok ferenc kefagA KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatójaként, Magyarország 2015. évi Tájékozódási Futó Nyílt Hosszútávú Országos Egyéni Bajnoksága fővédnökeként nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket a Kiskunság erdeiben.

Köszönöm érdeklődésüket, nyitottságukat aziránt, hogy jobban megismerhessék az alföldfásító erdészek erőfeszítéseinek eredményeit, az erdőben, fában, természeti értékekben egyre gazdagodó, kulturális értékeit pedig töretlenül megőrző térséget.

Külön öröm számomra, hogy ennek a családi zöld sportnak az apropóján több részvevőt már visszatérő vendégként is üdvözölhetek erdeinkben! Bízom, sőt hiszek abban, hogy a bajnokság helyszíne önmagában nem csak terepként, hanem egy megragadó, befogadó tájként, kellemes élményként marad meg emlékezetükben.

Tereptájékozódási képességük és gyorsaságuk összeméréséhez napsütést, sok sikert és jó szórakozást kívánok!

Sulyok Ferenc

Vezérigazgató, KEFAG Zrt.

 

Elnök:
Paskuj Mátyás

Cél vezető:
Apró Attila

Titkár, versenyirodavezető:
Bozsó Norbert

Rajt vezető:
Baranyi Anikó

Ellenőrző bíró:
Vonyó Péter

Sportident:
Ambrus Sándor

Pályakitűző:
Forrai Miklós, Forrai Gábor

Felvezetés vezető:
Ács Gábor

Szpíker:
Dr. Szlávik Zoltán, Zsebeházy István

  

A verseny formája: Nyílt, nappali hosszútávú egyéni bajnoki verseny.

Versenyközpont és cél környéke: GPS koordináta: É 46.27043 K19.579030

Megközelítés

Gépjárművel: Az 55-ös számú főútról 47 km-nél kell letérni északra, amit tábla is jelez.

A célterület kb. 100 m-re van a műúttól.

Tömegközlekedéssel: Kiskunhalasról 8.42 induló vonat 8.59 érkezik Kisszállásra, innen szervezünk szállítást annak, aki 2015.04.01-ig jelzi, hogy ezzel érkezik.

Parkolás: A célterület mellett, ami magánterület! Kérünk mindenkit, hogy csak a kijelölt helyeken parkoljon. A parkolási díjat a parkolóba való behajtáskor kell megfizetni. Kérjük, hogy lehetőleg a pontos összeget készítsétek elő, hogy elkerüljük a torlódásokat a parkoló bejáratánál. Parkolási díj: 200,Ft/ autó.

Kérjük, hogy előre jelezzétek, ha nagy busszal jöttök!

Google link: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z9JohP2Dsc-o.kmea9_u3HCto

HOB googlemap

 

Jelentkezés

Április 04. szombat: 09:0010:30 óráig a VK-ban

Jelentkezés menete:

  • A csapatvezetőknek átadjuk a versenyanyagot (a teljes részvételi költség befizetése után), amely csak az előre igényelt szolgáltatásokat tartalmazza. Egyéni jelentkezésre nincs lehetőség, kizárólag teljes egyesületi versenyanyagot adunk ki.

  • A kísérő versenyre a helyszíni nevezés külön asztalnál történik.

A kísérő versenyre új nevezés és módosítás csak az üres helyek erejéig lehetséges, 2015.03.31. kedd éjfélig email-ben Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., utána már csak a helyszínen.

Az F10D és N10D kategóriákat a kevés nevező miatt megszüntettük, az ide nevezetteket F12C és N12C kategóriákba soroltuk át.

Az F85A kategória nevezés hiányában szintén megszűnt.

Nevezési díj: Bajnoki kategóriák: 2500 HUF/fő

F/N 12C, 14B, 21BR, nyílt technikás, nyílt kezdő kategóriák: 1500 HUF/fő

Dugóka bérleti díj: 300 HUF/fő

A 10-14-es kategóriákban indulóknak ingyenes dugókát biztosít az MTFSZ.

Az egyesületen kívüli és külföldi versenyzőktől dugóka bérlésekor egy fényképes igazolványt vagy 10 000 Ft letéti díjat kérünk letétbe átvételi elismervény ellenében. A dugóka elvesztése esetén annak árát meg kell téríteni.

Minden versenyző 2015. április 4-én 300 Ft-os fürdőbelépőt válthat a Mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe.

Ez a kedvezmény a rajtszám felmutatásával vehető igénybe.

A gyorsabb jelentkezés érdekében, aki a kísérő versenyen bármit módosít, vagy a helyszínen nevez, azt kérnénk, hogy még a sorba állás előtt, az értesítő végéről kinyomtatható űrlap kitöltésével tegye meg. (Az űrlap a helyszínen is ki lesz helyezve.)

Célrajt távolság

A felnőtt és a szenior I. kategóriák (F/N 18, 20, 21, 35, 40, 45, 50, F 55, 60, 65) tömegrajtja a cél melletti területen.
Többi kategória: 800m

Kék fehér szalagozás mentén.

(Lásd a célterület vázlatot!)

Rajtolás módja

„0” idő: 11:00

  1. TÖMEGRAJT:

A Hosszútávú Országos Bajnokságon az utánpótlás, a felnőtt és a szenior I. kategóriákat (F/N 18, 20, 21, 35, 40, 45, 50, F 55, 60, 65) tömegrajttal, kombinációs pályákon rendezzük.

A törlés ellenőrzés a tömegrajt belépésénél történik. A tömegrajtos kategóriák belépése/beléptetése a rajt területre csak a rendezők engedélyével lehetséges – kérjük, kövessétek a rendezők utasításait. A tömegrajtnál minden versenyzőnek a rajtszámának megfelelő térkép mögé kell állni, a térképek a rajt pillanatában vehetők fel.

Az egyes kategóriák rajtidejét az alábbi táblázat tartalmazza:

HOB rajtidok

  1. EGYÉNI INDÍTÁSÚ RAJT:

N55, N60, N65, N70, F70, F75, F80 és az egyéb, nem bajnoki kategóriák:

Beállás 3 perccel a rajt előtt

- 3. perc: belépés, törlés, ellenőrzés

- 2. perc: pótszimból felvétele

- 1. perc: térkép mellé állás

- térképfelvétel a rajt pillanatában (repülőrajt).

Kérünk mindenkit, hogy a kategóriát ellenőrizze a térképen

A rajtban hagyott felszereléseket a rajt bontása után a VK-ba visszaszállítjuk. A leadott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Rajtszám
Minden induló rajtszámot kap, amelynek olvasható viselése elől a mellkason kötelező. Kérünk mindenkit, hogy biztosítótűt hozzon magával. Igény esetén, a versenyirodán kapható.

Térkép

Terep
Alföldi homokbuckás erdő változatos fedettséggel és futhatósággal,
helyenként nyílt területekkel.

 HOB terkep1  HOB terkep2  HOB terkep3  HOB terkep4

Térkép: 2011-2013-as helyesbítésű, 2015-ben felülvizsgált térkép, 1:10 000 és 1:15 000-es méretaránnyal, 2m-es alapszintközzel. 1:15 000-es méretarányú térképpel fut az F/N 18, 20 és 21 kategória, 1:10 000-es méretarányúval a többi kategória.

Mérete 30.3 x 42.6 cm, öt színnel nyomott digitális nyomat 115g-os matt műnyomó papíron, kétoldali matt laminálással.

Pontmegnevezés (szimból)

A pontmegnevezések a térképen szerepelnek. A tömegrajtos kategóriáknál pótszimból NEM lesz, kérjük mindenki a térképen található szimbólt használja. A többi kategóriának a rajtkordonon belül lesz pótszimból. Ollót, átlátszó ragasztószalagot biztosítunk.

Frissítőpont

Több frissítőpont lesz és a pályaadatok táblázata tartalmazza, hogy melyik kategória a pályája melyik részén érinti a frissítőpontokat. A frissítőpontokon vizet biztosítunk, de az A és D jelű frissítő helyeken lesz még keksz és szőlőcukor is.

Egyéni frissítő leadása

A célban a célkapunál elhelyezett A-B-C-D-E feliratozású kosarakba, 10:30 óráig lehetséges. Az egyes kategóriák frissítőpont kódjait a pályaadatok táblázat tartalmazza.

A befutó versenyzők ásványvizet kapnak a célban. Kérjük, hogy az üres műanyag palackokat a kijelölt a szemetesekbe rakjátok!

Ellenőrző pontok felszerelése

Állvány, narancs-fehér bója, 1 db SI-doboz. A kód az állvány tetején vízszintesen, vagy az oldalán függőlegesen elhelyezkedő SI dobozon található.

Pontérintés igazolása

SPORTident elektronikus pontérintő rendszerrel. Az ellenőrzőpontokon hagyományos lyukasztó is található (a fehér állványokon függőlegesen), melyet akkor kell használni, ha a SPORTident nem működne, ilyenkor a térkép szélére kell lyukasztani, és a célban ezt közölni kell.

Sokpontos” pályák:

Az F20 és F21 kategóriák pályái 36-nál több ellenőrző pontot tartalmaznak, de az F18, F35, F40, F45 és N21 kategóriák is 30-nál több ellenőrző pontot érintenek. Azok, akiknek az SI dugókája nem képes ennyi részidőt tárolni, a jelentkezésnél díjmentesen bérelhetnek újat.

Kombinációs pályák:

A tömegrajtos kategóriák pályái egy vagy több „pillangót” tartalmaznak, ahol nagyon figyeljetek a pontok helyes sorrendjére! Alább láttok két példát (lehet másféle is) arra, hogy milyen pillangó típusok fordulhatnak elő:

HOB pillango1 HOB pillango2

Átfutó pont

Az átfutópontot a tömegrajtos kategóriák érintik. Az átfutóponttól még kb. 3-5 perc futás van a célig.

Célba érkezés:

A céldoboz a célvonal mögött néhány méterrel lesz elhelyezve. Az egyéni rajtoltatású kategóriákban az eredményt a céldoboz érintésének ideje adja. A tömegrajtos kategóriákban a célvonalon átfutási sorrend határozza meg a végeredményt. Ezt versenybíró figyeli. A céldobozt természetesen ezen kategóriák versenyzőinek is érintenie kell!

Versenyidő

HOB-on a versenyidő 300 perc. Az egyéb, nem bajnoki kategóriáknak 180 perc.

Eredményközlés

A verseny alatt nem tervezünk folyamatos papír alapú eredményközlést. A rendezvénysátorban elhelyezett projektorokon az eredmények folyamatosan követhetőek lesznek, valamint a versenyközpontban on-line eredményközlő rendszert fogunk üzemeltetni. Azokon a WI-FI-t használni tudó eszközökön, amelyek rendelkeznek WEB böngészővel is, folyamatosan követni tudjátok az eredményeket. Az eredmények egy ingyenes WI-FI szolgáltatáson keresztül lesznek elérhetőek, mobil Internet használata nem szükséges. Technikai adatok: SSID: eredmeny (nyílt rendszer, jelszó nélkül lehet csatlakozni hozzá).A böngészőbe http://eredmeny.hu –t kell beírni. Itt a verseny egyszerűsített honlapját éritek el, ahonnan egy kattintással el tudtok navigálni az on-line eredményekhez. Ki kell választani a kívánt kategóriát, valamint be kell állítani a frissítés időközét (30másodperc, 1 perc, 2 perc, vagy 5 perc). Kérdés esetén szívesen segítenek a rendezők.

Eredményhirdetés

Várhatóan 15:00-kor a versenyközpontban.

Díjazás

A kategóriák győztesei elnyerik a Magyarország Hosszútávú Tájfutó Bajnoka címet.

Az 1-3. helyezett érem, oklevél és tiszteletdíjban, a 4-6. helyezett oklevél díjban részesülnek.

Egyéb nem bajnoki kategóriák érem díjazásban részesülnek. Kérjük, hogy az eredményhirdetést a bajnoki kategóriák 4-6 helyezettjei is tiszteljék meg jelenlétükkel!

Eltévedt versenyzők

A pályát nem teljesítő versenyzők is jelentkezzenek a célban!

A cél értesíthető a 06-20-952-10-22 telefonszámon.

Környezetvédelem:

A versenyen szelektív hulladékgyűjtő szigeteket alakítunk ki [műanyag (PET palack), papír, vegyes szemét].
Kérjük, hogy a környezet védelme és a takarékosság érdekében figyeljetek oda Ti is, hogy mi hová kerül!
Köszönjük!

Szállás

Tornatermi szállás az érdeklődés hiányában nem lesz. Kérjük azt a csekély számú jelentkezőt, akik tornatermet kértek, hogy más megoldást keressenek. Köszönjük megértésüket.

Egyéb

A célterületen bárminemű kereskedelmi tevékenység csak a Rendezőség írásbeli engedélyével folytatható.

A célban versenyorvos található.

Kérjük, hogy a kihelyezett mobil WC-ket használjátok.

A versenyeken mindenki saját felelősségére vesz részt. A versenyzőkre semmilyen biztosítást nem kötünk.

A vadállomány megóvása érdekében a terepre kutyát kivinni nem szabad és a célban is pórázon kérjük tartani őket.

A résztvevők (versenyzők, kísérők, nézők) elfogadják, hogy a versenyen készült képek, videofelvételek ellenkező értelmű írásos nyilatkozat hiányában nyomtatott és elektronikus sajtóban, ezen belül az Interneten is közzétehetők.

A célban, a parkoló területén, a terep bármely részén a rendezőség és az erdészet is szigorúan tiltja a dohányzást, tűzrakást és nyílt láng használatát.

Ügyeljünk a versenyközpont épségére, rendjére és tisztaságára!

Eredményes versenyzést kíván a rendezőség!